Aanmelden en behandelroute

Het behandeltraject binnen NB-DGT bestaat uit vijf aaneengesloten fases:

Aanmelding (ca 2 weken)

Pretreatment (ca 4 weken)

Behandeling (ca 12 maanden)

Nazorg ( ca 6 maanden)

Afsluiting (2 maanden)

Aanmelding

Je belt het lokale behandelteam, en hoort of er een behandelplek vrij is of komt. De behandelaar stelt je een aantal eerste screeningsvragen en beantwoord jouw vragen. Er wordt gevraagd of je verder wilt.

Als dat zo is, stuur je hen je verwijzing en ontvangt digitale vragenlijsten.

Vervolgens zie je een regiebehandelaar die de BPDSI (Borderline Personality Disorder Severety Index) bij je afneemt; een vragenlijst naar de ernst van de problematiek.

Als je problemen ernstig genoeg zijn voor DGT en er zijn geen redenen niet te starten, zie je een DGT-therapeut en start de pretreatment.

Pretreatment

Met de DGT-therapeut onderzoek je of je je wilt en kunt verbinden aan het behandelprogramma. Samen breng je je problemen en vaardigheden in kaart. Je maakt kennis met het bijhouden van de dagboekkaart en oefent enkele vaardigheden. Als jullie besluiten samen dit programma aan te gaan en je netwerk is goed geïnformeerd, sluit je de pretreatment af met een jaarcontract voor behandeling.

Behandeling

Gedurende een jaar volg je DGT-vaardigheidstraining in een groep met twee trainers. Wekelijks heb je individuele therapie met de gelegenheid tot telefonische consultatie. Bij over DGT kun je meer lezen over het behandelprogramma.

Nazorg

De nazorg gedurende 6 maanden stel je samen met je individueel therapeut en regiebehandelaar vast aan het eind van de behandelfase. Hoe deze wordt ingericht is afhankelijk van je noden en doelen. Hierna wordt je dossier gesloten bij het NB-DGT en terugverwezen naar je oorspronkelijke verwijzer of huisarts.

Afsluiting

Na ruim anderhalf jaar sluit je behandeling af. Gedurende twee maanden is er geen contact met het behandelteam. Jij en het team kunnen zich losmaken van elkaar. Je kunt zien hoe effectief behandeling is geweest. Als je daarna iets nodig hebt, of gewoon van je wilt laten horen, kun je vanzelfsprekend gewoon contact opnemen.

Naar de inhoud springen